Fjordløbere til sommerlun Parkstafet 11. juni 2013

For tredje år i træk var alle fjordløbere inviteret gratis med til IK Hellas’ afvikling af Arbejdernes Landsbanks 4 x 5 km parkstafet i Folkeparken i Roskilde. Ved dette års udgave af det traditionsrige stafetløb havde mere end 40 fjordløbere taget imod tilbuddet om en udfordrende 5 km løbetur kombineret med hyggeligt socialt samvær i den grønne park. Herudover havde også en 8-10 medrejsende fjordløberheppere fundet vej til Folkeparken.

Hurtigste Fjordløberhold
Selvom det sociale samvær i høj grad er i fokus ved parkstafetten, stiller Fjordløberne traditionelt op med i hvert fald ét hold, der forsøger at blande sig i topkampen med de øvrige hurtige hold. I år stillede Fjordløberne op med et førstehold bestående af Magnus, Paw, Søren og Ulf. Alle fire har de præsteret 5 km tider på under 20 minutter, så forventningerne til de fire herrer var på forhånd store…

16-årige Magnus Helding formåede på 1. tur at løbe en meget flot tid på 18:32 (dagens hurtigste fjordløbertid) på den udfordrende og lidt kuperede 5 km rute og skiftede til Paw (på 2. tur) som nummer seks, hvilket førte til, at Fjordløberne blev fremhævet af stævnespeakeren! Rigtig godt løbet af Magnus, men bestemt også af de tre øvrige herrer på holdet, der alle endte med at løbe på dagens fire hurtigste fjordløbertider for de 5 km, hvilket rakte til en samlet 13. plads blandt de i alt 385 deltagende stafethold. Og med en samlet tid for hele holdet på 1:21:32 løb drengene dermed også mere end 1½ minut hurtigere end sidste års fjordløberførstehold. Godt løbet, drenge! I fik rigtig vist Fjordløbertrøjen.

De øvrige Fjordløberhold
Aktivitetsudvalget havde på forhånd forsøgt at fordele deltagerne på de øvrige 10 fjordløberhold på en sådan måde, at man kunne have en forventning om, at holdene ville komme nogenlunde samtidig i mål. Alle de 10 ”sociale” hold kom i mål indenfor 15 minutter, så det må vel siges at være lykkedes ganske udmærket.

Alle fjordløbere leverede naturligvis flotte personlige præstationer – ingen tvivl om det, men vi kan da godt lige nævne, at Søren løb to ture i træk på ganske habile tider og at Paw snuppede en ekstra 5 km tur på et andet hold på 22:14 (dagens femte hurtigste fjordløbertid).

Intern fjordløberkonkurrence
Ligesom de foregående to år havde aktivitetsudvalget også i år planlagt en lille konkurrence, hvor alle 11 hold forud for startskuddet skulle komme med deres bud på holdets samlede forventede sluttid. Der er næppe tvivl om, at mange af deltagerne i år havde lært af de foregående to års deltagelse og holdenes bud på en sluttid var nok de mest realistiske, der længe er set. Det betød, at konkurrencen blev endog meget tæt i år. Hele fem af de elleve hold havde således en samlet difference på under ét minut mellem den forudsagte tid og den faktiske tid. Så kom ikke og sig, at vi ikke kender os selv i Fjorløberne…

Fjordløberne 6 formåede dog med en difference på kun seks sekunder mellem den forudsagte og faktiske tid lige akkurat at overgå Fjordløberne 8, der havde (hele) otte sekunder mellem den forudsagte og den faktiske tid. En meget tæt afgørelse, der blot viser, at hvert sekund tæller…

Fællesspisning og hyggeligt socialt samvær
Da alle fjordløbernes hold efter 2 timer var kommet vel i mål, var det tid til hyggeligt, socialt samvær og aftensmad i den lune sommeraften under de grønne træer og medbragte pavilloner.

Tak til alle deltagere
Vi vil fra aktivitetsudvalgets side gerne sige tak til CO-RO, der havde forsynet Fjordløberne med forfriskende juice. Også en stor tak til de af jer, der havde medbragt grill og pølser mm. Det er alt sammen medvirkende til at skabe nogle gode rammer for aftenen.

Vi håber i aktivitetsudvalget, at alle deltagere (inkl. hepperne!) havde en dejlig og hyggelig sommeraften i Folkeparken i Roskilde. Og mon ikke, at vi også tager af sted næste år… IK Hellas har i hvert fald allerede annonceret et ”Tak for denne gang – vi ses i 2014” og det er jo skønt at arrangere udflugter til løb, når omkring 50 Fjordløbere (inkl. heppere) bakker så fortrinligt op om et arrangement.

Se Fjordløberresultaterne her.

På aktivitetsudvalgets vegne
Torben

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk