Nyt medlem - velkommen i Fjordløberne

I Fjordløberne Frederikssund tilbyder vi muligheden for at dyrke motionsløb og powerwalk på et niveau, hvor alle kan være med.

Vi har flere forskellige hold, hvor foreningens ulønnede instruktører og foreningens ca. 240 medlemmer er klar til at tage godt imod dig. Vi vægter det sociale liv i foreningen højt og deltager i træningssamlinger og motionsløb, inviterer til foredrag og fællesspisninger samt arrangerer egne motionsløb som fx Færgelundsløbet og Frederikssund Stafetten.  

Er du ikke allerede medlem, er du meget velkommen til at komme og træne med nogle gange, inden du beslutter dig for, om Fjordløberne er noget for dig. Vi træner bl.a. hver tirsdag og torsdag kl. 17.30 fra Frederikssundhallen og hver søndag kl. 10.00 fra Familiebænken i Færgelunden.

Vi glæder os i Fjordløberne til at løbe eller powerwalke sammen med dig laugh

 

Her nedenfor har vi samlet nogle spørgsmål og svar, som forhåbentlig kan gøre dig lidt klogere på Fjordløberne som forening.

Hvordan bliver man meldt ind i Fjordløberne?

Du udfylder en elektronisk indmeldelsesblanket her på hjemmesiden og modtager nogle dage senere en velkomstmail fra kassereren.

Kan jeg prøve at se, om Fjordløberne er noget for mig, inden jeg melder mig ind?

Ja, du er meget velkommen til - helt uforpligtende - at komme og træne med nogle gange, inden du beslutter dig for, om Fjordløberne er noget for dig.

Hvad koster det at være medlem af Fjordløberne?

Kontingentet fastsættes på foreningens årlige generalforsamling i marts måned og kontingentet til Fjordløberne er meget lavt sammenlignet med, hvad fx et medlemskab af et kommercielt fitnesscenter koster. I øjeblikket udgør kontingentet til Fjordløberne kun kr. 360,- pr. år for medlemmer over 18 år. Unge under 18 år er helt fritaget for kontingent, men skal dog være optaget på medlemslisten. Læs mere under kontingent og indmeldelse. Nye medlemmer, som indmeldes i årets løb, betaler forholdsmæssigt frem til den 31. december. Det betyder, at hvis du eksempelvis melder dig ind i Fjordløberne den 1. august, betaler du det første år kr. 150,- i kontingent, svarende til 5 måneder (august - december) á kr. 30,-.

Hvad får jeg for kontingentet?

Du får mulighed for at deltage i alle de træninger, du orker, på alle foreningens hold. Så jo mere du træner, desto mere får du for dit kontingent yes I Fjordløberne er du medlem af hele foreningen og ikke kun bestemte, udvalgte hold. Alle hold i Fjordløberne trænes af ulønnede, motiverede trænere, der alle er klar til også at tage godt imod dig. Herudover har du mulighed for at deltage i mange arrangementer i løbet af året. Vi tager til gratisløb og gratiswalk (dvs. Fjordløberne betaler for din deltagelse) hos andre foreninger, inviterer til gratis foredrag og inviterer til vores årlige foreningsfest, nytårskuren, til yderst favorabel fjordløberpris. Du har desuden mulighed for at købe klubtøj og løbeudstyr til reducerede priser. Sidst, men ikke mindst, får du for dit kontingent mulighed for en masse socialt (trænings)samvær med en masse (s)kønne og glade fjordløbere laugh

Hvornår træner de enkelte hold i Fjordløberne?

De faste træningstidspunkter er tirsdag og torsdag kl. 17.30 fra Frederikssundhallen samt fra Familiebænken i Færgelunden hver søndag kl. 10. Herudover træner nogle hold lørdag formiddag og om søndagen er der ofte nogle, der træner lidt længere ture og derfor løber tidligere end kl. 10. Vil du med på en lidt længere tur som søndagen, så hør trænerne på de enkelte hold eller følg med i de enkelte holds Facebook-grupper. Om søndagen er der ofte lidt social sammenkomst og fjordløberhygge ved Familiebænken, når søndagens træning slutter kl. 11. Her er alle fjordløbere meget velkomne til at afslutte søndagens træning med hygge og socialt fjordløbersamvær. Ofte er der en, der byder på lidt at drikke (fx for at markere en fødselsdag eller lign.), inden søndagens øvrige gøren og laden presser sig på. Det sociale fjordløbersamvær efter søndagens træning er ganske uforpligtende og alle er velkomne. Du kan også læse mere om de enkelte hold under træningshold

Er løb også en holdsport?

I Fjordløberne gør vi en del ud af, at vi træner sammen. Det vil sige, at vi ikke løber mod hinanden, men med hinanden. På alle hold går vi meget op i, at vi undervejs i løbet af en træning "samler op", så ingen føler, at de ligger langt efter de andre på holdet hele tiden. Når vi træner sammen som hold, skaber det sammenhold

Er der særlige hold for børn og unge?

Fjordløberne tilbyder ikke særlige hold for børn og unge. Men børn og unge er naturligvis velkomne til at løbe med sammen med de voksne. Selvom vi har adskillige børn og unge under 18 år på medlemslisten, er der generelt ikke mange børn og unge, der deltager i den daglige træning.

Hvor hurtigt løber man på de enkelte hold? 

Som hovedregel kan man sige, at deltagerne på hold 1 løber lidt hurtigere end deltagerne på hold 2. På hold 2 løber deltagerne lidt hurtigere end deltagerne på hold 3 og så fremdeles. Du kan læse mere om de enkelte hold under træningshold. Hvis du er i tvivl om, hvilket hold du skal træne med på, så tag en god snak med en af trænerne eller en af de andre fjordløbere. Hvis det er første gang, at du møder op til træning, så kom lige 10 minutter før, så vi lige kan nå at guide dig hen til det rigtige hold. Spørg endelig hellere én gang for meget end én gang for lidt laugh Du er selvfølgelig også velkommen til at ringe i forvejen til Fjordløbernes formand, Torben Hansen, på tlf. 60615804 eller sende en mail på formand@fjordloberne.dk. Vi ved godt, at det kan være en stor overvindelse for nogen at skulle møde op til træning den første gang.

Må man skifte hold fra gang til gang?

Ja, det må man gerne. Løbere er fx også velkommen til at deltage på vores hold for powerwalkere, hvis man har en dag, hvor man måske ikke lige har overskud til at løbe.

Er fjordløberne ikke bare sådan nogle "elite-løbere"?

Nej. Medlemsskaren i Fjordløberne spænder utrolig vidt og vi er i langt højere grad en forening for "bredden". Men vi har også plads til dem, der går meget op i tider, resultater og har store ambitioner. 

Har I ikke også hold for os, der ikke kan eller har lyst til at løbe?

Jo, naturligvis. I Fjordløberne har vi et hold, der ikke har fokus på løb, idet vi har vores hold for powerwalkere. På dette hold er der også garanti for højt humør og høj puls og holdet har særligt fokus på god og alsidig opvarmning. Så der er rigtig gode muligheder for at komme ud og motionere sammen med Fjordløberne - også selvom du ikke kan eller har lyst til at løbe.

Er Fjordløberne på Facebook?

Ja. Vi har en "overordnet" gruppe, der slet og ret hedder "Fjordløberne". Flere af foreningens hold har også egne grupper på Facebook. Her lægges informationer om træningen og livet på holdene op. Når man er medlem af Fjordløberne må man gerne være medlem af flere af grupperne på Facebook. Der er link til holdenes Facebook-grupper via holdlisten.

Hvad sker der i Fjordløberne i løbet af et år?

Et godt sted at følge med i, hvad der rører sig i Fjordløberne, er dels på Facebook og dels her på hjemmesiden. Du kan se, hvad der sker i foreningen i det kommende års tid under "Det sker". Der informeres også jævnligt om livet i foreningen i forbindelse med træningen tirsdag og torsdag kl. 17.30 ved Frederikssundhallen.

Tager Fjordløberne også til udlandet og deltager i løb?

Ja, en gang om året drager Fjordløberne normalt udenlands i en forlænget weekend for at deltage i et løb og samtidig dyrke sammenholdet i foreningen. Det er foreningens aktivitetsudvalg, der står for at planlægge udlandsturen. Over de seneste 10-12 år har Fjordløberne været så forskellige steder som Prag, Tallinn, Budapest, Istanbul, Barcelona, Amsterdam, Bukarest, Vilnius, Zagreb, Hamburg, Mallorca, Wien og Riga. Typisk deltager 30-50 deltagere på turene til udlandet.

Jeg vil gerne lige tale med en, inden jeg dukker op til træning. Hvem kan jeg ringe til?

Du er altid velkommen til at ringe til Fjordløbernes formand, Torben Hansen, på tlf. 60615804 (læg evt. en besked) eller send en mail på formand@fjordloberne.dk. 

Jeg vil gerne vide mere om Fjordløberne. Hvem skal jeg spørge?

Du er meget velkommen til at kontakte en fra bestyrelsen eller en af trænerne. Se evt. også under kontakt. Du kan helt sikkert også få svar på mange af dine spørgsmål ved at spørge et af de mange andre medlemmer til træning. Til sammen ved vi meget laugh

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk